Gofrownica profesjonalna – kiedy warto ją kupić?

Gofrownica profesjonalna

Gofry kojarzą nam się z ciepłym latem oraz dzieciństwem. Dlatego też tak często do nich wracamy, także jako dorośli. Profesjonalna gofrownica pozwoli nam na wprowadzenie do masowej produkcji zarówno słodkich, jak i wytrawnych wypieków. Sprawdzamy, co warto wiedzieć przed jej zakupem oraz na jaki model się zdecydować.

gofrownica-biznes

Gofrownica – idealny pomysł na biznes?

Nie bez znaczenia mówi się o tym, że gofry to idealny pomysł na zysk. Niezależnie od pory roku są one chętnie wybierane jako smaczna przekąska nie tylko przez dzieci, ale także dorosłych. W przeciwieństwie do lodów, które są spożywane głównie latem. Długa kolejka do gofrów to codzienny widok w wielu punktach turystycznych, a także na miejskich deptakach.

Ponadto gofry przyrządza się w ekspresowym tempie. Nie wymagają dużej ilości składników i mogą być przygotowane zarówno ze świeżych składników, jak i z gotowych lub mrożonych. W zależności od upodobań mogą być one podawane same, jak też z bitą śmietaną lub owocami. Ich smak kojarzy się przede wszystkim z beztroskim dzieciństwem oraz gorącym latem. Z tego powodu tyle osób decyduje się na prowadzenie dedykowanego punktu z goframi, jak też wprowadza je do menu restauracyjnego.

Gofrownica profesjonalna czy domowa?

Chcą przygotowywać szybko duże ilości gofrów, powinniśmy zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt. Niestety gofrownica domowa bardzo często zawodzi nawet w domowych warunkach, nie mówiąc już o tych gastronomicznych. Dlatego tylko gofrownica profesjonalna pozwoli nam na odpowiednie przygotowanie gofrów dla naszych gości. Produkty z tej kategorii odnajdziemy na stronie GastroProdukt.pl.

Profesjonalna gofrownica będzie się różniła nie tylko wyglądem oraz wagą. Przede wszystkim zwróćmy uwagę na jej moc. Z reguły wynosi ona od 1600W do 2200W. Aby nie obawiać się o wydajność urządzenia, warto postawić na optymalną moc, jaką jest 2000W.

Zwróćmy także uwagę na jakość wykonania. Gofrownica profesjonalna powinna charakteryzować się wkładami oraz elementami ze stali nierdzewnej. Ponadto dobrze, aby ona dość stabilna, a także posiadała specjalne nakładki antypoślizgowe. Pamiętajmy bowiem, że może ona nagrzać się nawet do ponad 300 stopni Celsjusza.

gofrownica-profesjonalna-czy-domowa

Na co jeszcze warto zwrócić uwagę?

Zanim zakupmy pierwszą gofrownicą, warto rozważyć inne jej parametry. Jeśli w naszym punkcie serwuje się dużo gofrów naraz, aby zwiększyć swoją wydajność, przyda nam się podwójny model. Tym samym usmażymy tyle samo gofrów w dwa razy krótszym czasie. Dobrze także, aby wkłady były wyjmowane, co ułatwi ich czyszczenie.

Nie bez znaczenia są także kształty. Odnajdziemy bowiem gofrownice w kształcie serca, prostokątów czy kół. Niezależnie od preferowanego kształtu, powinien on być zawsze regularny. Dużo tutaj zależy do jakości samego urządzenia.

W ostatnim czasie dużą popularność zyskuje gofrownica bąbelkowa. Dzięki niej stworzymy unikalne, przestrzenne gofry typu bubble lubiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Ze względu na nietypowy kształt oraz pyszny smak, zwracają na siebie uwagę w każdym punkcie. Dodanie ich do swojej karty tylko zwiększy zainteresowanie naszych klientom. Warto wychodzić im naprzeciw i dostarczać najlepsze gofry w okolicy.

Czy zatem warto zainwestować w profesjonalną gofrownicę? Z całą pewnością! Dzięki niej szybko zyskamy nowych klientów, którzy są fanami słodkich i smacznych gofrów. Zanim jednak zdecydujemy się na zakup, wybierzmy ofertę sprawdzonego producenta. Zobacz produkty dostępne na stronie GastroProdukt.pl, aby wybrać model, który spełni oczekiwania zarówno restauratora, jak i klienta.

Materiał zewnętrzny

pozycjonowanie stron w projekt marketing

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *